19 december, 2022
Zo maak je je huis woonproof met o.a een woonverzekering
Hoe fijn het is om in je huis te wonen, heeft met meerdere elementen te maken. Naast een prachtig interieur, gaaf kleurgebruik en een stunning lichtplan wil je natuurlijk ook je huis woonproof maken door alles aan de achterkant, zoals een woonverzekering, goed geregeld te hebben.
Nieuw huis? Dan komt er van alles op je pad. Je hebt een compleet nieuw project om in te richten. Ineens moet je belangrijke vragen voor jezelf beantwoorden, zoals: ‘kies ik voor verf of behang op mijn muur of ga ik voor beide, breken we een muur door of gebruiken we dat budget voor een gloednieuwe keuken’? Het kan je even helemaal duizelen en dan heb je misschien nog niet eens de verhuisdozen uitgepakt.
Stylen als een pro
Een stappenplan voor het inrichten van je huis begint bij het maken van een moodboard. Alleen zo kom je erachter wat jouw woonstijl is en van welk kleurgebruik je helemaal vrolijk wordt. Hieruit filter je je favoriete kleuren en gaat zodoende aan de slag met een kleurenplan. Met welke kleuren ga je werken voor op de muren en verwerkt in je meubels en accessoires? Erna staan er nog een stoffenplan en lichtplan in het stappenplan en maak je je huis helemaal af met groenstyling, edelstenen en kristallen. Gelukkig ontwikkelde ik vorig jaar een online interieurstyling cursus waarin ik je alles in detail uitleg.
Nog voordat je met bovenstaande bezig gaat, is het goed, zoals ik al in de intro verwoordde, om de achterkant te regelen, oftewel de minder sexy dingen, zoals een woonverzekering. Minder sexy, dus, maar zeker niet minder belangrijk. Het is wellicht het meest belangrijke om direct te regelen, nog voordat je de sleutel van je nieuwe huis in handen hebt.
Het regent, het regent…
Ik weet als geen ander hoe handig een goede inboedelverzekering is toen het vier jaar geleden ineens ‘regende’ op mijn thuiswerkplek. De leidingen op zolder waren geknapt, waardoor de inhoud van onze CV ketel via de zolder naar beneden sijpelde, helemaal tot aan de woonkamer. De loodgieter moest onze mooie massief houten vloer op meerdere plekken eruit zagen, zodat hij het lek kon lokaliseren. Gevolg: een zoldervloer vol met gaten. Ik kon wel janken. Toch kreeg dit verhaal een vrolijk eind…
Leve een woonverzekering
Gelukkig hebben wij sinds we een koophuis hebben een goede inboedelverzekering. Ik moet eerlijk toegeven dat ik jarenlang twijfelde of we deze wel moesten aanhouden. Het kostte ons immers elke maand geld, maar we maakten er zelf geen gebruik van, omdat niks kapot ging in huis. Tot die ene avond, dus. Door onze woonverzekering werd de gehele vloer op zolder volledig vergoed (ik mocht zelfs een prachtige visgraat vloer ervoor uitkiezen), net als het schilder- en opknapwerk van ons ornamentenplafond. Een geluk bij een ongeluk! Ben ik even blij dat onze woonverzekering goed geregeld is.
Ook in Drenthe een woonverzekering
Toen wij Suikerbossie, het mooiste natuurhuisje van Drenthe, afgelopen jaar kochten, regelden we meteen de inboedelverzekering. Omdat we ons huisje ook verhuren, was dat zeker aan te raden. Dat geeft ons meer rust als we er niet zitten. Met een inboedelwaardemeter konden wij heel gemakkelijk bepalen voor hoeveel onze inboedel verzekerd is. Dan betalen we maandelijks nooit teveel of te weinig premie en wordt er bij schade en/of diefstal het juiste bedrag uitgekeerd.
Hoe woonproof is jouw huis?
Ik ben heel benieuwd hoe jij je huis woonproof maakt door het afsluiten van de juiste woonverzekering. Wel doen hoor, want het zou zonde zijn als er iets gebeurt en je alles zelf moet betalen. Duizelt het nog met woonverzekering? Op Independer kun je alle verzekeraars met elkaar vergelijken. Good luck! Enne, op een woonproof huis in 2023.
*Dit is een samenwerking met Independer. Door samen te werken met merken kan Interior Junkie blijven bestaan. Thanks voor de support!