12 november, 2014
Hotspot: kringloopwinkel Emmaüs
Zoals ik in mijn vorige blogpost vertelde, was ik laatst even in Frankrijk. Naast een vide grenier (tweedehands marktje) bezocht ik in het weekend ook even een Emmaüs, een Franse kringloopwinkel, vlakbij Beziers.
Het is echt apart, hoe anders Fransen aankijken tegen wat waarde heeft en dat zo’n kleine afstand al zo’n groot cultuurverschil oplevert. Zo waren – mijns inziens – kitscherige gouden lijstjes behoorlijk duur (€25 euro per stuk), terwijl écht bijzondere jaren 50 meubels vaak niet eens zoveel duurder waren! Blijkbaar hebben ze daar nogal veel van dit soort meubels. En dat terwijl diezelfde meubels hier niet aan te slepen zijn en je er hier vaak het tienvoudige voor betaalt… Ongelofelijk! Helaas had ik geen aanhangwagen bij me, anders had ik een dressoir meegenomen.
Meer informatie over deze Emmaüs vind je hier.
Alle beelden via Maaike
Maaike schreef eerder over:
- 8x hoorns in huis.
- 8x chalkboard in huis.
- 8x een ode aan de ananas.
- Hotspot: Vlooienmarkt in de IJ-hallen.
- 8x zebra in huis.
- Hotspot in Leiden: Kleedvermaak.
- 8x oranje in huis.
- 8x karton in huis.
- 8x boeken op kleur.
- 8x metaal in huis.
- 8x spierwitte interieurs.
- 8x witte lakens in huis.
Maaike Helmer (35) werkt als journalist, copywriter en ontwikkelt content en concepten voor diverse grote merken. Woontechnisch streeft ze naar iets dat het midden houdt tussen een New Yorkse loft met vintage spullen (Eames! Jieldé!) en een zen-oord (wit, wit, wit…). En dan behangen met werk van up-and-coming kunstenaars. Maaike struint graag door obscure tweedehands winkeltjes, op zoek naar dat ene warme omakleed van maar €3 of de ideale boekenkist. Over een jaar of tien hoopt ze helemaal ‘klaar’ te zijn met haar interieur. Al ben je natuurlijk nooit echt klaar, want wonen is altijd ‘work in progress’. Lees hier alle blogs van Maaike.
[…] De bottle neck van de sixties knikarm lamp is dat hij vast gedraaid moet worden aan de tafel met een klem van kunststof en metaal. Deze klem is meestal na 50 jaar wel vergaan, gesneuveld of kwijt geraakt. Daarom komen deze oude lampen vaak achter in de kast terecht, of beter nog, bij de kringloop! […]