Menu

Search

  • I like my money right
    where i can see it:

  • 21-11-2024

    10 juni, 2022

    Het allermooiste natuurhuisje in Drenthe: dit is de XXL Suikerbossie Tour

    Midden april werden de hubby en ik eigenaar van een vakantiehuisje in het noorden van het land. Na amper zeven weken van klussen toverden we een verouderd huisje om tot het mooiste natuurhuisje van Drenthe. Mét Japandi interieur, verfijnde woonaccessoires, luxe beddengoed en een kleurenpalet geïnspireerd op het heidelandschap waarover je panoramisch uitzicht hebt. Tijd voor een tourtje!

    Onze maandenlange zoektocht wierp zijn vruchten af; we zochten van de Wadden en Zeeland tot aan Limburg en kwamen via de Veluwe in Drenthe terecht. We vroegen ons direct af waarom we hier niet eerder zochten, want Drenthe blijkt een prachtig gebied, nog onontdekt en waar de massa nog niet naartoe gaat. Wat blijkt nog meer: het gebied waar ons natuurhuisje Suikerbossie midden in staat, is een van de grootste natuurgebieden in Europa. Daarnaast is het ook in Drenthe waar je het donkerste plekje in de nacht vindt, zodat je mooi kunt sterrednkijken. Dat met het prachtige heidelandschap, de mooiste flora en fauna en de gezellige dorpjes maakt van Drenthe een plek waar je geweest wilt zijn. Laat nou net ons huisje er staan! In deze vlog zie je alles van onze vakantiehuisjesjacht + gouden tips.

    Als inspiratie koos ik het heidelandschap waarop het huisje uitkijkt, waar tinten als beige, bruin, groen, maar ook paars-roze in voorkomt en gedurende de seizoenen steeds kleurrijker of juist grauwer worden.

    Suikerbossie (vernoemd naar het Zuid-Afrikaanse woord voor ‘liefje’), het mooiste natuurhuisje in Drenthe, is een oudje in een nieuw jasje. Het houten huisje stamt uit de jaren 70. En je begrijpt dat ze oude dame een flinke make-over verdiende: niet constructief, want dat liet ons budget (nog) niet toe, maar wél cosmetisch. Met een compleet nieuw kleurenpalet gaven we, in amper een paar dagen tijd, meteen al iets extra’s aan het vakantiehuisje. Als inspiratie koos ik het heidelandschap waarop het huisje uitkijkt, waar tinten als beige, bruin, groen, maar ook paars-roze in voorkomt en gedurende de seizoenen steeds kleurrijker of juist grauwer worden.

    Al deze tinten wilde ik terug laten komen in het huisje, zodat het interieur als het ware blendt in de omgeving. Toen ons bod werd geaccepteerd, was het landschap nog vrij grauw, maar door de maanden zagen we alles veel groener worden. Het schijnt zelfs dat het in de herfst felpaars kleurt.

    De kleurtinten van dit natuurhuisje in Drenthe

    Voor zowel de muren als het plafond koos ik voor de tint Joa’s White, een romige tint met een rozige ondertoon, de deuren kregen de tint London Stone (beiden Farrow & Ball), een donkere zandtint, neigend naar taupe. De vergeelde keuken, die eerder compleet afstak tegen de spierwitte muren, blendde ineens mooi met de rest van de muren. En ook het plafond verfden we mee. Zeker een tip als je de ruimte iets extra’s wilt geven. Nadat alles geverfd was, zat al een groot deel van het geklus erop. Een enorme klus, want geen muurtje bleef ongeverfd, maar het was het harde werken meer dan waard. Groen werd een kleuraccent dat subtiel terugkomt in de accessoires, beddengoed en planten.

    Weten hoe jij een persoonlijk kleurenplan voor je interieur maakt? Meld je dan aan voor mijn online interieurstyling cursus.

    Alle muren precies hetzelfde, en alleen maar met verf, vind ik maar saai, vandaar dat ik koos voor de houten panelen.

    Naast heel veel verfwerk pakten we voor dit natuurhuisje in Drenthe de muren ook aan met houten wandpanelen. Waarom? Omdat dit meer diepte geeft in het interieur. Alle muren precies hetzelfde, en alleen maar met verf, vind ik maar saai, vandaar dat ik koos voor de houten panelen in Natuurlijk Eiken op Grijs Vilt van Noakk. Deze hebben, naast een decoratieve functie, ook een akoestische, omdat alle panelen op grijs vilt gemonteerd zijn. In dit natuurhuisje in Drenthe is een verbeterde akoestiek niet nodig, ik koos het puur omdat ik het grijs mooi vind passen binnen het kleurenpalet.

    De wanden pasten, op één centimeter na, op de muren, dus met een cirkelzaag zaagden we alles op maat. Niet alleen de wand bij de webbing kast kleedden we aan met de houten panelen, ook het hoekje met de fauteuil en waar de televisie staat. Door verschillende muren mee te nemen, creëer je eenheid. En wat is het sfeervol geworden.

    Een tip voor als je veel werkt met hout in huis: kies niet meer dan twee tot drie verschillende houtsoorten

    Hout is sowieso een materiaal wat onmisbaar is in een Japandi interieur, waar natuurlijke materialen key zijn. Naast de wandpanelen staat er in dit huisje een eikenhouten tafel (FYI: onze oude eettafel, herken je ‘m?), kozen we voor ronde houten salontafels en is de televisiekast van mahoniehout. Een tip voor als je veel werkt met hout in huis: kies niet meer dan twee tot drie verschillende houtsoorten. Zo wordt het geen rommeltje. Heb je een houtsoort welke niet zo goed past bij de rest? Verf deze. Dat deed ik door de nachtkastjes te verven in dezelfde tint als de muren.

    Webbing en linnen voor nog meer rust in het interieur

    Een ander soort natuurlijk materiaal waarmee ik werkte was webbing en dat verwerkte ik in zowel de kast in de woonkamer als de garderobekast in een van de slaapkamers. Dit gevlochten riet heeft een rustgevende uitstraling en voegt echt iets extra’s toe in dit natuurhuisje in Drenthe. Als laatste natuurlijke materiaal koos ik voor linnen, dat terugkomt in de gordijnen die van Veneta zijn. We kozen voor Inbetween Dubbele Plooi gordijnen in de tint Truth Linnen met een trekstang in het brons (tip: zo krijg je geen vieze vingers op je gordijnen). Maar ook luxe materialen als katoensatijn (beddengoed) en velours (kussens en plaid) vind je terug in ons huisje.

    Weten hoe jij je eigen materialenplan voor je interieur maakt? Meld je dan aan voor mijn online interieurstyling cursus.

    Nu werkte ik niet eerder met vinyl, dus ik vond het spannend, maar toen het er eenmaal lag, was ik laaiend enthousiast.

    Een vakantiehuis inrichten is compleet anders dan een normaal huis. Alles moet praktisch, er moeten geen toeters en bellen zijn en je richt alles, maar dan ook echt alles, hufterproof in. Nu draait alles binnen de Japandi woonstijl over rust en eenvoud, dus in dat opzicht was dit een gouden match. In de hal verwijderden we het blauwe vloerkleed en koos ik voor vinyl met een grijs-beige tint (Vinyl Logan van Kwantum). Nu werkte ik niet eerder met vinyl, dus ik vond het spannend, maar toen het er eenmaal lag, was ik laaiend enthousiast. En fijn ook: dit materiaal is goed schoon te houden. Ideaal voor in een hal waar straks, vooral in de wintermaanden, vieze schoenen naar binnen komen.

    Oliver vindt het nu al een feestje om zijn eigen jas op te hangen!

    Voor deze ruimte koos ik voor een ronde spiegel (lag nog op zolder bij ons), een gouden wandrekje voor inspirerende kaartjes en een ingelijste poster. De oude kapstok toverde mijn man om tot een beauty door de roede te vervangen voor een houten (via de bouwmarkt) en deze te bevestigen in twee zwart stalen houders. Et voila: hallo knappe kapstok. Qua afstyling mochten gouden hangers niet ontbreken, net als olifantenhaakjes voor de allerkleinste gasten.

    Waar komt de rest vandaan? De gouden hangers zijn van Sostrene Grene, de olifant haakjes van Kwantum, het schoenenrek is van Blokker, het berentasje van Donsje, het wandrek is al oud en weet ik helaas niet meer, de spiegel is van KARWEI en de ingelijste poster van Desenio.

    Budgetproof een keuken pimpen

    Tijdens het filmen en fotograferen van deze hometour was de keuken nog niet gewrapt. Precies een dag later gebeurde dat, vandaar dat sommige shots nog met de oude keuken is. Ondanks dat door het nieuwe verfwerk de keuken ineens een stuk mooier werd, kriebelde het uiteraard bij mij om toch iets met de keuken te doen. Ik stuitte op Keukentrend, een bedrijf dat niet alleen auto’s wrapt, maar ook complete keukens. Na een blik op het lookbook waren de hubby en ik het erover eens: de keuken moest en zou gewrapt worden met een lederlook folie met een textiel-achtige textuur (NG20). De beuken greepjes kocht ik online (Allegreepjes.nl) en binnen een dag werd een keuken uit de jaren 70 ineens een enorme beauty! Ok, er is geen vaatwasser, maar we maken afwassen extra leuk met de biologisch afbreekbare afwasmiddel van Wellmark. Ooit dromen we natuurlijk van een moderne keuken, maar voorlopig zijn we hier hartstikke blij mee.

    Waar komt de rest van de spullen uit deze keuken vandaan? De waterkoker is van HEMA (Ketelbinkie), het koffiezetapparaat is van Nespresso, de theedoek is van Sostrene Grene, de handdoek van IKEA, de broodplanken zijn van IKEA en Robuust Amsterdam en eentje lag al in dit huisje, de prullenbak is via Bol.com en het plantenpotje kreeg ik ooit cadeau van een vriendin.

    Mijn favoriete hoek is die bij het raam. Vanuit hier is het zo fijn om je ochtendkoffie te drinken met uitzicht op de grazende reeën.

    In de woonkamer blenden vier hoekjes moeiteloos in elkaar over: de keuken, eethoek, relaxhoek en zithoek. Ik gebruikte precies dezelfde indeling van de vorige eigenaar omdat ik er na veel geschuif achterkwam dat dit toch echt de beste indeling is. Vanuit de eet- en relaxhoek heb je het mooie uitzicht naar buiten, terwijl de zithoek grenst aan de grote voortuin. Heb je gewoon keuze van uitzicht.

    Mijn favoriete hoekje, eigenlijk de favoriet van ons hele gezin, is het relaxhoekje bij het raam. Vanuit hier is het zo fijn om je ochtendkoffie te drinken met uitzicht op de grazende reeën. Een goed begin van de dag. Deze hoek stylede ik met een webbing kast, waarin spelletjes (voor de kids) en boeken (voor mama’s) liggen. Onderin op de plank ligt een knutselbox van By Bineke (die ook de letters ‘SUIKERBOSSIE’ op de gevel maakte), waar kindjes uiteraard mee kunnen knutselen. Pak vooral ook de Check-in Cards erbij, bestaande uit kaartjes om een moment voor jezelf te nemen.

    Op de kast ligt een vaas van Piet Hein Eek die jarenlang stof zat te vangen in een andere kast. Zo leuk dat hij nu een nieuw leven in Drenthe krijgt.

    Een andere favoriet is de eethoek, want ook hier heb je mooi uitzicht (waar eigenlijk ook niet?!). De eetkamerstoelen van Cave Home vond ik via LUMZ.nl en matchen perfect in het kleurenpalet en fijn ook; ze zijn hufterproof want van kunststof en kunstleer, dus makkelijk af te nemen. Erop ligt een vaas van Piet Hein Eek die jarenlang stof zat te vangen in een andere kast. Zo leuk dat hij nu een nieuw leven in Drenthe krijgt. Net als de hanglamp van HAY (het zwarte snoer is van Snoerboer) die we jaren geleden op een sample sale op de kop tikte, maar waar we nooit een mooi plekje voor konden vinden. Hij staat prachtig hier, toch? De LED-kaars is van Jotex en ideaal in een houten huisje, want zo hoef je geen echte kaarsen en waxinelichtjes te gebruiken.

    In de zithoek pronkt een heerlijke driezitter: de Astha bank (in Agnes Brown) van Sofacompany en de fauteuil heet de Enzo (in de stof Vega Sand Dune) en is ook van Sofacompany. Ik ben zo blij met deze twee knapperds, want het maakt de zithoek helemaal af. Dit is trouwens ook hét hoekje waar je de meeste mobiele bereik hebt.

    Waar komt de rest vandaan? De webbing kast is van Kwantum, de stoel van LUMZ, de staande lamp van KARWEI, de vazen van Jotex (twee links) en HK Living (grijs(, de ‘tietjes’ pot is van Flying Tiger, de zandloper is van Rituals, de verrekijker is vintage en kreeg mijn man cadeau voor zijn verjaardag. De tv kast is eigenlijk een normale kast en is via MADE.com, de salontafels zijn van Kwantum (eiken) en KARWEI (grijs). De kussens op de bank zijn van KARWEI (links) en A La. De plaid is ook van KARWEI.

    Keuzestress: in welke slaapkamer ga jij slapen?

    Dit natuurhuisje in Drenthe heeft twee slaapkamers: de master bedroom, ook wel ‘landschapskamer’ genoemd, en een iets kleinere: de tuinkamer. De één grenst aan het prachtige heidelandschap en heb je vanuit je bed zicht op een adembenemende zonsopgang. De ander heeft zicht op de tuin en geniet je van de ondergaande zon.

    Beide slaapkamers hebben precies dezelfde tinten als in de woonkamer, maar in de landschapskamer koos ik voor een webbing garderobekast en het groene Lauren dekbedovertrek van Essenza en fluwelen Naina kussens, ook van Essenza. Het katoensatijn slaapt heerlijk, maar dat komt ook door het vierseizoenendekbed eronder van DixxiusGreen Royal by vtwonen en dito kussens. De boxspring maakt je goede nachtrust helemaal compleet: het is de Home 103 verkrijgbaar bij Swiss Sense in de kleur Noble Naturel met zwart stalen pootjes en er ligt een heerlijke topper op. Stiekem vind ik dit het lekkerste bed.

    Waar komt de rest vandaan uit de landschapskamer? De nachtlampjes zijn onze oude lampjes, want die hingen voorheen in onze slaapkamer, de nachtkastje zijn krukjes die al in het huisje stonden. Ik verfde ze in dezelfde tint als de deuren. De gordijnen zijn van Veneta, de garderobekast is van KARWEI, de gingko hangers van Bol.com, de schelpenvaas van Jotex, het potje met gezicht van Mica en de witte pot lag al in dit huisje. Het Marokkaanse mandje is van Café Mogador.

    Ik zie nu al voor me hoe er wordt onderhandeld wie waar slaapt.

    Zeker weten dat je niet snel uit je hotel chic slaapkamer wilt komen? In de tuinkamer ging ik voor hetzelfde dekbedovertrek en kussens, maar dan in het bruin. Maar ik koos wel voor een ander bed, omdat ik het leuk vond dat gasten keus hebben. Ik zie nu al voor me hoe er wordt onderhandeld wie waar slaapt. In de tuinkamer staat Bedframe Balance Focus van Swiss Sense in de kleur White Oil bestaande uit echt massief hout. De schuine pootjes geven het geheel wat speels. Ik hou ervan.

    Anders dan in de landschapskamer ligt er geen topper op dit bed, maar het matras is 160×200 cm dus die nare gleuf heb je niet. Ook de garderobekast is iets kleiner, omdat dit kamertje wat compacter is. De tuinkamer is de kamer, subtiel gericht op kindjes door het dromerige maanlampje. Spoiler alert: binnenkort wordt de muur bij het maanlampje behangen…

    Waar komt de rest vandaan? De kast is van IKEA, het maanlampje is van Bol.com, de droogbloemen van Bloomon (die stonden altijd bij ons thuis), de plantenpot kreeg ik ooit cadeau, de gingko hangers zijn van Bol.com, de plafonnière kregen we van mijn schoonouders en de lijsten zijn van IKEA met mijn eigen fotografie van het landschap rondom Suikerbossie. Ook de gordijnen zijn van Veneta.

    Last but not least: de badkamer

    Hoewel we alles pimpten in dit natuurhuisje in Drenthe deden we (nog) niet veel aan de badkamer. We gaven het plafond, het kozijn en de deur een likje verf. Ook bevestigden we enkele haken aan de muur en de deur (ik ben een groot voorstander voor veel haken in vakantiehuisjes, zo lekker praktisch) met als eyecatcher natuurlijk de olifantenhaakjes voor de allerkleinsten. Zowel budget- als timetechnisch kwamen we niet toe aan de badkamer. Wel staat er op ons wensenlijstje om het badkamermeubel, spiegel en lamp erboven te vervangen. Dus wie weet binnenkort…

    Waar komt de rest vandaan? Het luxe handdoekenpakket is van Essenza en zit bij je verblijf, bestaande uit een grote handdoek (Essenza Connect Organic Breeze Stone Grey), kleine handdoek, washandje (Essenza Malou) en badmat. De olifantenhaakjes zijn van Kwantum, de sandalen van Rituals en het doucherekje is van HEMA.

    En hoe zit het nou met de tuin?

    Deze XXL Suikerbossie Tour is de tour van het interieur, met uiteraard kiekjes van de tuin. Maar deze is nog niet af. In juli gaan we er een paar weekjes zitten. Vooral om uit te rusten en te genieten van al het moois wat Drenthe te bieden heeft. Toch ga ik ook bezig met de tuinshoot, want er komt nog buitenverlichting en enkele nieuwe items zodat de tuin straks echt een plaatje wordt. Wordt vervolgd, dus.

    Wil jij ook overnachten in het mooiste natuurhuisje in Drenthe?

    Dat snappen wij helemaal! Ons huisje is te boeken per (lang) weekend, mini midweek (ma-do) en per week met in het hoogseizoen alleen per week. Ons huisje is erg populair, dus wees er snel bij met boeken. Boeken kan via Natuurhuisje.nl of volg ons op Instagram en klik op de link in bio.

    Wil je meer weten over natuurhuisje Suikerbossie?

    Goed nieuws, want ik maakte ook een complete videoshoot waarin ik meer vertel over het mooiste natuurhuisje van Drenthe en nog veel meer interieurtips geef. Deze video bekijk je in deze blogpost. Veel kijkplezier.

    Heel benieuwd wat jullie van ons huisje vinden. Laat je het hieronder in een reactie weten?

    © Beeld Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontdek meerWoonverhalen

  • Laatste blogpost
  • Menu