Voor deze binnenkijker bezocht Roza een bijzonder uniek jaren 50 huis.
Het huis is namelijk een samentrekking van het huis van een dominee en het huis erachter, dat door de handtekening van de vorige bewoners een fijn warm huis is. Deze combinatie maakte het de perfecte combinatie van gek en degelijk voor bewoners Claudia, haar man Louis, zijn oudste dochter en hun twee honden Lina en Dali die hier sinds 2 jaar wonen.
Dat de kleuren in het huis zo goed op elkaar afgestemd zijn is niet zo raar, Claudia is namelijk image consultant, en helpt mensen met hun persoonlijke en professionele presentatie door middel van vorm en kleur.
Het huis gezien vanaf de achterkant met aanliggende tuin
De tuin loopt via dit pad langs het huis, versierd door deze bomen (links), ook achter het huis pronkt nog een mooie boom (rechts)
Als je via de achterdeur naar binnen loopt, kom je in de keuken terecht, de tafel en stoelen hebben ze overgenomen van de vorige bewoners.
Naast de bijzonder mooie kraan heb je achter het aanrecht ook nog eens uitzicht op de tuin vanaf een bijzonder niveau, de keuken licht namelijk deels onder de grond.
Ook de bijzondere kast met gebogen glas (links) hebben ze overgenomen van de vorige bewoners, het schilderij (rechts) hebben ze zelf meegenomen uit een vorig huis.
Vanuit de keuken kun je met een klein trappetje naar boven, dan kom je in de serre die gebouwd is om de twee huizen met elkaar te verbinden en is bijna volledig van glas! De tafels en stoelen komen van Marktplaats, de stoelen zijn opnieuw bekleed.
Via die serre kom je uit in de woonkamer. De sloop rechts komt uit Iran. Bijna alle andere meubels schilderde Claudia zelf in de kleurstelling van het kunstwerk dat in de kamer hangt.
Dit kunstwerk lijkt op het eerste gezicht misschien geschilderd, maar is eigenlijk geweven: het kunstwerk heet dan ook Woven Wonders en is gemaakt door Irene van Vliet.
Voor de ramen hebben ze niet gekozen voor de standaard gordijnen, maar voor houten panelen met lamellen.
In de woonkamer komen verschillende oosterse invloeden naar voren, zoals deze mooie vaasjes met takjes uit de tuin. Toch komen de vaasjes eigenlijk helemaal niet uit het Verre Oosten, maar onder andere uit Estland.
De bank komt uit een Chinese winkel in Den Haag, de kussenslopen zijn zelfgemaakt.
Via de serre kom je op de eerste verdieping. Ook hier is een verbinding gemaakt tussen de losstaande huizen. Via dit balkon annex loopbrug kom je bij de gang naar de badkamer en slaapkamer. In deze gang wordt slim gebruik gemaakt van de ruimte door inbouwkasten aan de schuine zijde.
Het bad is van Jan des Bouvrie
Tekst & beeld Roza Schous
Roza studeert fotografie aan de Willem de Kooning Akademie in Rotterdam en verzamelt dingen. Haar grootste hobby is dan ook het afstruinen van kringloop winkels en rommelmarkten om zo unieke dingen te vinden voor in haar huis. Ze woont sinds kort in Rotterdam en is de stad dus nog volop aan het ontdekken, de leukste hotspots zal ze natuurlijk delen op Interior Junkie. Volg haar ook op haar Facebook account.
Lees hier meer over Roza en haar woonverslaving.