15 januari, 2014
Kringloop ontdekking!
Waar in Nederland ontdekte Maaike deze coole kringloopwinkel…
De gaafste objecten in mijn huis heb ik ergens tweedehands op de kop getikt. Van mijn fabriekslamp tot mijn Mad Men-blauwe eetkamerstoelen, van onze cognacleren bank tot de woonkamerkist, allemaal beginnen ze bij ons aan hun tweede leven.
Kringloopwinkels zijn dus een absolute JA voor mij. Je moet er oog voor ontwikkelen, maar na wat speuren kom je in kringloopwinkels soms de leukste dingen tegen. Een nieuw adresje om aan mijn lijst toe te voegen is de Kringloopwinkel in Leiderdorp. Niet alleen is het er werkelijk enórm, eigenaar Ron Trouwee is een toffe peer en je kunt er úren rondstruinen zonder je ook maar een minuut te vervelen.
Wat ik er zoal vond? Een eierdopje (zie hierboven) in de vorm van een slapend konijntje, zo kitscherig dat het juist cute wordt. Ik kon dit kleintje niet weerstaan en vanochtend at ik er mijn eerste eitje uit..
Het adres: Kringloopwinkel Leiderdorp, Lijnbaan 1 (Baanderij) in Leiderdorp. Shop ze!
2 Rood servies, want mooi rood is niet lelijk
3 Deze schoenen staan van zichzelf al mooi te wezen, je hoeft ze niet eens aan te doen
4 Kist: want, want, want this!
5 Kist 2: of deze!
6 Gezellige vazen uit de jaren 70, vooral de voorste vind ik leuk, lekker ruw.
7 Retrostoelen
8 Lieve oosterse kopjes, perfect voor groene thee
Maaike schreef eerder over:
- Ode aan de cognackleurige bank.
- 11x wol in huis.
- 10x geel voor in huis.
- 8x bijzondere lampen voor in huis.
Maaike Helmer (35) werkt als journalist, copywriter en ontwikkelt content en concepten voor diverse grote merken. Woontechnisch streeft ze naar iets dat het midden houdt tussen een New Yorkse loft met vintage spullen (Eames! Jieldé!) en een zen-oord (wit, wit, wit…). En dan behangen met werk van up-and-coming kunstenaars. Maaike struint graag door obscure tweedehands winkeltjes, op zoek naar dat ene warme omakleed van maar €3 of de ideale boekenkist. Over een jaar of tien hoopt ze helemaal ‘klaar’ te zijn met haar interieur. Al ben je natuurlijk nooit echt klaar, want wonen is altijd ‘work in progress’…