Menu

Search

  • I like my money right
    where i can see it:

  • 22-10-2024

    17 augustus, 2018

    Stijladvies: industriële woonkamer

    Landelijk, Scandinavisch en industrieel. Allemaal interieur termen die je vast wel een keer voorbij hebt horen komen. Maar wat is nu landelijk of industrieel? De komende tijd geef ik je tips en inspiratie voor een van deze stijlen in de woonkamer. Vandaag: hoe stijl je een industriële woonkamer?

    Naast het landelijke interieur is ook de industriële woonkamer erg populair. De industriële stijl herken je aan zijn fabrieksuitstraling; betonnen elementen in combinatie met staal en metaal.

    Staal en metaal

    Een van de meest kenmerkende materialen van een industriële woonkamer zijn staal en metaal. Met deze elementen kun je het zo stoer maken als jij zelf wilt. Ga je voor een subtiele look? Geef dan een krukje metalen pootjes of koop een metalen tafellamp.

    Ga je liever voor de grote aanpak? Kies dan bijvoorbeeld voor de metalen lockers die je veel ziet in een industrieel interieur.


    Een stoere industriële lamp kan natuurlijk ook niet ontbreken in deze trend.

     

    Steen en beton

    Voor veel mensen die houden van een industrieel interieur zijn een bakstenen muur en een betonnen vloer onmisbaar. Deze geven namelijk het echte fabrieksgevoel. De bakstenen muur geeft een karakteristieke uitstraling en door deze te combineren zachte en natuurlijke tinten, zoals een stoffen bank en houten elementen, blijft het interieur wel huiselijk.

     

    Interior Junkie Elisah haalde ook de industriële sfeer in huis door een bakstenen muur in de keuken te creëren. In combinatie met het marmeren werkblad en de Portugese tegeltjes bleef de keuken, ondanks zijn robuuste uitstraling, wel huiselijk.

    Waar komt de basis van de keuken vandaan? De keukenfrontjes komen uit de KUNGBACKA collectie van IKEA, de Portugese tegeltjes zijn van Designtegels, de kleuren op de kozijnen en deuren zijn Pitch Black (zwart) en Green Smoke (groen) van Farrow & Ball. Het natuurstenen werkblad lieten we op maat maken bij Swaalf Natuursteenhandel in Haarlem, de bakstenen muur is door twee enthousiaste klusjesmannen gemaakt, mijn hubby en ik hebben hem verder afgemaakt met een staalborstel op een boormachine (dat kon je zien in deze vlog). Erna werd de muur gecoat zodat hij niet af geeft en je keuken stofvrij blijft. Voor de keuken kozen we ook voor vloerverwarming, omdat de tegels anders ontzettend koud zijn.

    Beeld: Elisah Jacobs/InteriorJunkie.com

    Wil je helemaal ‘all-out’ gaan? Laat dan een betonnen vloer in huis storten, hiermee haal je pas echt de oude fabrieksstijl in huis.

     

    Schuifdeuren

    De schuifdeuren, handig voor een studio of als je een open leefruimte hebt. De schuifdeuren zijn ruimtebesparend en met de metalen elementen wordt het echt een stoere schuiver.

     

    Industriële kleuren

    Het kleurenpalet van een industriële woonkamer is vrij rustig. De metaaltinten worden gecombineerd met hout kleuren, koper en baksteen. Daarnaast zijn zwart, wit en grijs de basistinten voor deze stijl. Deze combinatie zorgt voor authenticiteit en robuustheid die passen bij een industriële look.

     

    Voorbeelden industriële woonkamer

    Heb je inspiratie en ideeën nodig over hoe je jouw woonkamer industrieel kunt inrichten? Bekijk hieronder een selectie van de mooiste industriële interieurs.






     

    Krijg jij van deze prachtige plaatjes ook direct zin om je huis te veranderen?

    Beeld header: Cultfurniture

    carina

    Carina is een content creator met een passie voor lifestyle, interieur en fotografie. Tijdens haar studie Communication and Multimedia Design lanceerde zij haar eigen Instagram pagina @flatlay.your.day, waar ze de leukste flatlay kiekjes deelt. Met haar grote liefde voor interieur en dan vooral vrolijke woonaccessoires weet zij iedere keer te verrassen. Voor Interior Junkie fotografeert ze de leukste interieur items en schrijft ze inspirerende artikelen waarin zij haar passie, ideeën en ervaringen deelt omtrent interieur.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontdek meerWoonverhalen

  • Laatste blogpost
  • Menu