Menu

Search

  • I like my money right
    where i can see it:

  • 22-11-2024

    18 juli, 2013

    Binnenkijken in de wereldse woon-werk-woning van Agnes


    Agnes en haar vriend Marcel van Baltus Communications reizen voor hun werk de hele wereld over. Dat is zeker te zien in hun interieur. De twee wonen in een woon-werkpand aan de rand van het centrum van Den Haag.

    Wonen én werken. Mij lijkt het ideaal. Zelf bestaat mijn woning uit een piepklein kantoorhoekje. De woning van Agnes en haar haar vriend is echter andere koek. De gehele begane grond is het kantoorpand met een totaaloppervlak van 80m2 en een metershoog plafond. Op de eerste en tweede verdieping vind je de privéwoning. Zo vertelt Agnes aan het Algemeen Dagblad waar ze eerder instond met haar woon-werkpand: “De dagelijkse file duurt hooguit zes seconden. Ik zit iedere ochtend steevast om 8 uur beneden, met koffie en drie kranten. Meer relaxed kun je de werkdag niet beginnen.” En zo is het.

    Het kantoor op de begane grond


    Times Square als vergaderruimte
    Toen Agnes en Marcel het huis kochten, konden ze er alle kanten mee op. Zo werd de garage aan de voorkant opengebroken zodat de begane grond één grote ruimte werd met aan de voorkant plek voor een meeting room. De muur hier is volledig bedekt met een levensgroot fotobehang van Times Square in New York. Alsof je er zelf staat! Een ware eyecatcher bij binnenkomst. Tussen deze ruimte en de rest van het pand hangt een wit gordijn en op de spierwitte een paar paarse vlakken. Een knipoog naar het paarse logo van Baltus Communications,” legt Agnes uit.
    Onze ‘meetingroom‘ in kantoor

    De meetingroom


    “Bezoekers zijn altijd aangenaam verrast als ze ons kantoor zien. Het is een ruimte van 80m2 en staat helemaal los van ons woongedeelte.”


    “Het fotobehang kochten we online en hebben we zelf beplakt. Dat was een hels klusje.”


    Gered van de schroot
    Of de twee erg verschillende zijn qua inrichting, valt best mee volgens Agnes. “We zijn al zolang samen dat eigenlijk alles van ons tweeën is. Als ik dan toch iets moet zeggen, dan is het de luidspeaker van Marcel.” Agnes wijst vervolgens naar een hoek in de woonkamer. “Dat is echt zijn hoekje, daar bemoei ik me niet mee,” lacht ze. Marcel blijkt meer van het moderne te zijn, Agnes vindt het klassieke juist mooi. Het stoeltje in de woonkamer komt bijvoorbeeld van Hotel des Indes. Agnes: “Ik heb er ooit gewerkt en de poot was afgebroken. De stoel stond op het punt om weggegooid te worden. Zonde natuurlijk. Ik heb de poot gelijmd, goed vastgezet en opnieuw laten stofferen. Ik ben nu helemaal blij met deze Louis Seize stoel!”

    De geredde stoel


    Beroep: globetrotter
    Voor hun werk reizen Agnes en Marcel geregeld de wereld over, maar tijdens de persreizen die zij organiseren, wordt er echter niet gewinkeld. “Dan zijn we te druk met de groep aansturen, winkelen is dan helaas geen optie,” vertelt Agnes. De twee maken echter wel vaak privéreizen en dan nemen ze altijd iets mee voor in huis. Voor aan de muur bijvoorbeeld. Zo pronken er in de keuken twee schilderijen uit Ubud op Bali die ze kochten tijdens hun 13 maanden lange wereldreis. “We hadden het in een restaurant gezien en de naam van de kunstenaar achterhaald en zo hadden we er een dag voor uitgetrokken om hem te vinden op onze scooter. Na veel vragen, kwamen we uiteindelijk bij zijn atelier terecht ergens in de rijstvelden. Hij sprak geen woord Engels en wij slechts drie woorden Bahasa Indonesia maar we hadden een leuke dag met de zoektocht naar hem én we hadden de schilderijen. Er bestond destijds nog geen Google maps dus het was een ware puzzeltocht.”
    Een ander opvallend meubelstuk staat in de woonkamer, rechts van de bank. Een kist met daarop een zwaard. Een erfstuk van Marcel zijn familie (zijn vader werkte voor Shell, red.). “Deze kist komt uit Suakin, Port Soedan. Marcel weet nog dat zijn vader hem kocht,” vertelt Agnes. “De kist stond in de woonkamer en zat vol met kleding. Deze kleding werd eruit gehaald en de familie was erg blij met de verkoop ervan. Het zwaard is afkomstig van een krijger, deze is ook uit Soedan, het is vlijmscherp en als we kinderen op bezoek krijgen leggen we het altijd boven op de kast. Raar idee dat er mensen mee zijn gedood…”

    “De twee schilderijen uit Bali waar we veel moeite voor hebben gedaan”


    Op de vraag of Agnes en Marcel er geen last van hebben om dagelijks met elkaar te werken én te wonen, antwoordt Agnes: “Wonen en werken samen is leuk, maar je moet wel dingen apart kunnen doen of juist om af en toe wat anders te doen dan alleen maar werken met elkaar. Straks gaan we nog dezelfde kleren dragen ook!” Welke landen hoog bovenaan het lijstje van Agnes staan, zijn er genoeg. “Oezbekistan wil ik ooit nog graag naar toe. De cultuur intrigeert mij. Armenië hetzelfde verhaal. Een nichtje woont in Oman en ook daar ben ik heel benieuwd naar, sowieso naar de hele Arabische wereld. Iets verder weg is Argentinië. Die staat ook op mijn wensenlijstje.”In ieder geval nog genoeg op de planning om hun wereldse woning van een aantal extra pareltjes te voorzien!
    Scroll naar beneden voor meer foto’s van het woon-werkpand van Agnes en haar man. Houd Interior Junkie in de gaten voor de volgende binnenkijker. Op een woonboot…

    Agnes op de wereldbolpoef van Oolaalaa


    Agnes en Marcel hebben veel kunst in huis hangen


    Het kussen met een print van een Tibetaanse vrouw kocht Agnes in de Amsterdamse Negen Straatjes


     

    Ook de kleur paars komt terug in hocker


     
     

    Marcel zijn vader werkte voor de Shell en als kind heeft Marcel overal gewoond. Deze ‘slagtanden’ zijn van Ivoor en komen uit Nigeria.


     
     

    De pronkkast vol snuisterijen gevonden overal ter wereld


     
     

    Hét zwaard met een duister verleden…


     

    “Afrikaanse Djeme trommeltjes hebben we zelf gekocht in Gambia. Het houtsnijwerk rechts komt ook uit Afrika, we gebruiken het vaak als boekensteun”


     

    “Ivoren echtpaartje uit Azië, ook meegenomen door Marcel zijn vader”


     

    “Het vrouwelijke kopje van het stel. Soms laat ik ze naar elkaar kijken of juist van elkaar af”


     

    “Stoeltjes van KARTEL met Philip Starck stofje, lekker kleurrijk, je kunt niet genoeg kleur hebben in je leven!”


    Agnes in de open keuken met een levensgrote print van een vork en lepel


    “Super retro koektrommel van mijn oma geweest, zat vroeger vol met ‘fondantjes’”


    De hal kreeg een bomenbehangetje!


    De walk-in closet mag uiteraard niet ontbreken


    De logeerkamer behangen met fotobehang en kussentjes met vogelprint


    “De wand in de logeerkamer hebben we bekleed met allerlei kitch en ‘kunst’. Voor ons grappige dingen. Zoals een tekening van de kermis ‘Van Gogh’s Art Room’ mooi van lelijkheid. Of een tekening gemaakt door een toenmalige vriend die architectuur studeerde”


    “Dit kastje van WRONG WOOD had ik ergens in een blad gezien en dacht ‘deze moet ik hebben’. Lang gespaard maar dan heb je ook wat…”


    Kwastjes aan de linnenkast zijn afkomstig uit Marrakech


    “V.l.n.r. een trommel van Rosenthal die ik van Marcel voor mijn veertigste verjaardag kreeg. Het is The Big Apple. Ik vind het veel te mooi om te gebruiken en behandel het als een kunstvoorwerp. Rechts staan drie Chinese pillendoosjes, gekocht in Hongkong tijdens een persreis.


    “Wierookhoudertje uit Indonesië, eigenlijk zit er een beschadiging op de plank en dat wordt nu mooi gecamoufleerd” 


    “Afrikaans aardewerk uit Zimbabwe, plus een vaasje uit Ecuador, daar ben ik nooit geweest maar dat heb ik een keer gekregen.”


    “Boeddha’s ook uit de erfenis van Marcel zijn ouders. Begreep dat je een Boeddha nooit zelf mag kopen maar altijd moet krijgen..”


    De ellenlange trap naar het woongedeelte


    In het kantoor vind je genoeg reisbladen


    Ook hier hangt kleurrijke kunst


    Aan reisboeken geen gebrek..


    “Oude KLM koffertjes, hier reisde Marcel zijn vader mee. Lekker Retro nu.”


    Een welbekende quote..


    Marcel aan het werk


    Een van de vele boekenkasten


    Prikbord vol notities en inspiratie


    In de verschillende kasten liggen genoeg snuisterijen


    Nog meer binnenkijkers van eigen hand:

    © Elisah Jacobs
    Volg Interior Junkie ook op Twitter Facebook Pinterest Instagram

    3 reacties op “Binnenkijken in de wereldse woon-werk-woning van Agnes”

    1. zlmtrn schreef:

      Leuke creatie!
      Vanwaar die witte eetstoelen en dradengordijn op de foto ”meetingroom”? Ik ben zelf ook op zoek naar witte stoelen en dit spreekt me wel aan. En een laatste vraagje 🙂 waar kan men die 3 houten kubussen kopen waarop de ”trommel van Rosenthal” zijn plekje heeft genomen?

    2. […] Binnenkijken in de wereldse woon-werk-woning van Agnes in Den Haag. […]

    3. […] een fitting met stekker eraan en een gloeilamp. Snijd vervolgens een gat in de bovenkant van de wereldbol (voor dit voorbeeld is er eentje van karton gebruikt, dat is makkelijker namelijk). Dit gat is voor […]

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Ontdek meerWoonverhalen

  • Laatste blogpost
  • Menu